Lisää löylyä!

Yleinen maaliskuu 21, 2019 Kirjoittaja:

Polte-lehti vieraili Jätkäsaaren Uudessa Saunassa. Vastavalmistunut korttelisauna lämpiää pelletillä.

 

Lue lisää

Asianajajat, barrikadeille!

uutiset helmikuu 25, 2019 Kirjoittaja:

Artikkeli on julkaistu Advokaatin numerossa 01/2019 

Berit Reiss-Andersen on asianajaja ja Nobelin rauhanpalkintokomitean puheenjohtaja sekä entinen valtiosihteeri ja rikoskirjailija. Nyt hän kannustaa lakimiehiä taisteluun.

Teksti ja kuvat Antti Kirves

Kun Gunnar Reiss-Andersen toisen maailmansodan aikaan kirjoitti sodanvastaisia tekstejään, hän ei voinut vielä tietää, mistä hänen pojantyttärensä aikanaan tunnettaisiin. Reiss-Andersen oli runoilija, joka tuli tunnetuksi Norjan vastarintaliikkeen äänenä. Hänen pojantyttärensä taisi periä parikin ominaisuutta vaariltaan, kuten suhtautumisen sanojen tärkeyteen.

Isoisäni ei ollut poliittisesti kovin selkeäsanainen, mutta hän oli hyvin äänekäs sotarunoudessaan. Kun Norja miehitettiin ja kun sen vielä tekivät fasistit, oli hänen mielestään jokaisen velvollisuus toimia. Hänen elämänsä oli taiteessa ja kirjallisuudessa. Jos minussa on jotakin heistä – minulla oli myös aivan erityislaatuinen isoäiti –, olen otettu! Meidät kasvatettiin puhumaan ja kirjoittamaan korrektisti. Yritän olla vähän rennompi, mutta poikani on tässä suhteessa tiukka omille lapsilleen. Joten selkeäsanaisuus selvästi kulkee meillä suvussa, Berit Reiss-Andersen nauraa.

Lue lisää

Matkalla tulevaisuuteen

uutiset helmikuu 4, 2019 Kirjoittaja:

Pääsimme Polte-lehden matkassa Hollantiin katsomaan, miltä ammattilaisviljelyn ja kasvuturvetuotannon tulevaisuus näyttää. Aika mielenkiintoiselta!

Lue juttu netti-Poltteesta

Kuva: Marja Väänänen

Lue lisää

Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!

uutiset joulukuu 20, 2018 Kirjoittaja:

Tänä vuonna lahjoitimme joululahjarahat Amnesty Internationalin Suomen osastolle, koska ihmisoikeudet kuuluvat kaikille.

Rauhallista joulunaikaa!

 

 

 

 

Lue lisää

Kaius Niemi Advokaatissa: Lähdesuojasta pidettävä kiinni

uutiset joulukuu 14, 2018 Kirjoittaja:

Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi painottaa uusimmassa Advokaatissa, että journalistien lähdesuojaa on puolustettava. Varoitussignaalina hän pitää kotietsintää, joka tehtiin Puolustusvoimien viestikoekeskuksesta kirjoittaneen toimittajan kotiin.

Lue lisää