Asianajajien tie käräjäveitikoista arvostetuiksi ammattilaisiksi

uutiset, Yleinen huhtikuu 25, 2019 Kirjoittaja:

Tiesitkö, että ennen sotia suomalaisissa asianajotoimistoissa työskenneltiin siten, että asianajajat seisoivat tai kävelivät ja sanelivat ääneen kirjelmiään isoissa pulpeteissa istuville sihteereille?

– Iso murros asianajajakunnan arvostuksessa ja asemassa tapahtui vasta 1980- ja 1990-luvuilla, kun kansainvälistyminen ja markkinoiden vapautuminen alkoivat, suomalaisen asianajajakunnan historiasta kirjoittanut professori Heikki Pihlajamäki kertoo.

Lue lisää

Etsimme asiakasta tositarkoituksella!

uutiset, Yleinen maaliskuu 25, 2019 Kirjoittaja:

Löytäisimmekö sinut tätä kautta? Uskomme, että jossain siellä on yritys tai järjestö vailla tosiystävää ja viestinnän oikeaa kättä. Tiemme eivät vain ole vielä kohdanneet.

Lue lisää

Lisää löylyä!

Yleinen maaliskuu 21, 2019 Kirjoittaja:

Polte-lehti vieraili Jätkäsaaren Uudessa Saunassa. Vastavalmistunut korttelisauna lämpiää pelletillä.

 

Lue lisää

Asianajajat, barrikadeille!

uutiset helmikuu 25, 2019 Kirjoittaja:

Artikkeli on julkaistu Advokaatin numerossa 01/2019 

Berit Reiss-Andersen on asianajaja ja Nobelin rauhanpalkintokomitean puheenjohtaja sekä entinen valtiosihteeri ja rikoskirjailija. Nyt hän kannustaa lakimiehiä taisteluun.

Teksti ja kuvat Antti Kirves

Kun Gunnar Reiss-Andersen toisen maailmansodan aikaan kirjoitti sodanvastaisia tekstejään, hän ei voinut vielä tietää, mistä hänen pojantyttärensä aikanaan tunnettaisiin. Reiss-Andersen oli runoilija, joka tuli tunnetuksi Norjan vastarintaliikkeen äänenä. Hänen pojantyttärensä taisi periä parikin ominaisuutta vaariltaan, kuten suhtautumisen sanojen tärkeyteen.

Isoisäni ei ollut poliittisesti kovin selkeäsanainen, mutta hän oli hyvin äänekäs sotarunoudessaan. Kun Norja miehitettiin ja kun sen vielä tekivät fasistit, oli hänen mielestään jokaisen velvollisuus toimia. Hänen elämänsä oli taiteessa ja kirjallisuudessa. Jos minussa on jotakin heistä – minulla oli myös aivan erityislaatuinen isoäiti –, olen otettu! Meidät kasvatettiin puhumaan ja kirjoittamaan korrektisti. Yritän olla vähän rennompi, mutta poikani on tässä suhteessa tiukka omille lapsilleen. Joten selkeäsanaisuus selvästi kulkee meillä suvussa, Berit Reiss-Andersen nauraa.

Lue lisää

Matkalla tulevaisuuteen

uutiset helmikuu 4, 2019 Kirjoittaja:

Pääsimme Polte-lehden matkassa Hollantiin katsomaan, miltä ammattilaisviljelyn ja kasvuturvetuotannon tulevaisuus näyttää. Aika mielenkiintoiselta!

Lue juttu netti-Poltteesta

Kuva: Marja Väänänen

Lue lisää