Hyviä pomoja

blogi helmikuu 1, 2016 Kirjoittaja:

Johtamisesta puhutaan paljon, ja aiheesta kirjoitetaan runsaasti kirjoja eri näkökulmista. Julkisuudesta päätellen joillakin on vielä käsitys, että suomalainen johtajuus on Nokian varhaisvuosien aikaista perkeleellä johtamista. Sellaista se ei ole ollut enää pitkään aikaan. Meillä on paljon asiallista, valmentavaa, ihmistä kunnioittavaa johtamista. Luottamus ja avoimuus ovat monenkin selvityksen mukaan paremmalla tolalla kuin autoratiivisissa Euroopan maissa.

Sanotaan myös, että hyvä johtaminen merkitsee hyvää tulosta ja parantaa työhyvinvointia. Organisaation ja yrityksen tulokseen vaikuttavat monet muutkin seikat, ja työhyvinvoinnin saavuttamisessakin on monia muuttujia. Toki esimiehen käytös ja asenteet vaikuttavat ilmapiiriin. Mutta ei se johtaminen mitään rakettitiedettä ole, vaan aika arkista vuorovaikutusta.

Nykyään tieto on kaikkien saatavilla, kun ennen se oli niukkuushyödyke, joka oli harvojen hallussa. Jaettaessa tieto sen kun lisääntyy ja joskus jalostuukin. Pomo ei voi pantata tietoa, vaan se on heitettävä uudistumaan. Perinteinen johtaminen on ollut ylhäältä alas johdettua tavoitteiden asettamista, valmiin päätöksen antamista. Nyt on jo luonnollista kaikenlainen yhdessä tekeminen ja ratkaisujen hakeminen. Alaiset (medarbetare) ovat osallisia päätöksenteossa. Ei huono.

Helinä Hirvikorpi

Toimittaja

Jaa:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Journalismin terävin… tammikuu 27, 2016 Suomalaista viskiä? … helmikuu 11, 2016