Suomalaista viskiä? Miksipä ei!

blogi helmikuu 11, 2016 Kirjoittaja:

Sattui juttukeikka viskitehtaalle. En ole ollut erikoisemmin viskinystävä, joten en tiennyt, että viskiä on valmistettu Suomessa jo 2000-luvun alkuvuosista. Lahtelainen perheyhtiö Teerenpeli on pioneeri alalla, joka on nyt kovin trendikäs. Ajatuksena suomalainen viski voi tuntua hullutukselta. Miten voisimme kilpailla  skottien pitkien traditioiden ja asiantuntemuksen kanssa?  Opin kuitenkin, että meillä on perusasiat kunnossa: puhdasta vettä ja kotimaista mallasohraa, samaa mitä oluenvalmistuksessakin tarvitaan. Miksipä ei samoissa tynnyreissä kypsyisi täällä yhtä hyvää juomaa kuin missä tahansa muualla.

Se, mikä vielä puuttuu, on viskikulttuuri. Tekemällä se syntyy, innostuksesta. Innostusta tarvitaankin, jotta jaksaa luovia alkoholilainsäädännön viidakoissa. Viskilähettilään, ambassadorin, työ on kovin vaikeaa, kun asiaansa ei voi julistaa  julkisesti vaikkapa somessa. Siinä on viestintähaastetta kerrakseen.

Täytyy nostaa hattua perheyritykselle, joka on aikanaan lähtenyt näin omaperäiseen puuhaan — ja kaikille muillekin pienpanimoille ja –tislaamoille ympäri maan. Piipahdus viskin maailmaan oli mukava erikoisuus työssä, jossa koko ajan oppii uutta. Tietoja piti heti testata omassa kortteliravintolassa, jossa yhteinen sävel baarimikon kanssa löytyikin helposti. Sopivan savuinen single malt nenän alla tunsin itseni hetken melkein asiantuntijaksi.

Kirsi Poikolainen

Toimitusjohtaja, Fondamenta Media Oy

Kuva: Juha Myllymäki

Jaa:Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Hyviä pomoja helmikuu 1, 2016 Ei mitään roskapostia maaliskuu 1, 2016